Машината се задейства! Задържаха бг фелдшер за издаване на фалшиви сертификати

https://crimes.bg/analizi/mashinata-se-zadeystva-zadarzhaha-bg-feldsher-za-izdavane-na-falshivi-sertifikati/42133 Crimes.bg
Машината се задейства! Задържаха бг фелдшер за издаване на фалшиви сертификати

 

Георгиев е разполагал с много ваксини

Фелдшер бе задържан по подозрения за издаване на фалшиви сертификати за COVID ваксинация срещу заплащане.

 

Задържаният е завеждащият филиала на Спешна помощ в Ябланица. Става въпрос за фелдшера Николай Георгиев. Преди няколко дни той е бил задържан за 24 часа като са му били иззети компютърни конфигурации и документи, информира Нова тв.

Прокуратурата работи по подозрения, че фелдшерът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID. Всички те са били с невярна информация.Георгиев е разполагал с много ваксини. Именно това е направило впечатление на РЗИ и оттам са сигнализирали прокуратурата. Смята се, че фелдшерът е изхвърлял ваксината, но е нанасял нейния номер в сертификата. След това го е продавал чрез куриерска фирма. Подобни сертификати са стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.Медикът е отстранен от работа, разследването продължава. „Изненадан съм и не знам какво да кажа. Ще ми се да не вярвам, но да видим, дали е така”, заяви общопрактикуващият лекар д-р Пламен Ралчовски.Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков разкри, че става въпрос за няколко десетки до няколко стотин фалшиви сертификата.

„Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна”, посочи той.Пред екипа на медията обвиненият фелдшер заявява категорично, че не се чувства виновен и всичко ще се докаже.

Същият човек преди десетилетие е попаднал в полезрението на медиите с подозрение, че е издавал фалшиви здравни книжки, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.