Лоши новини за родното Черноморие

https://crimes.bg/analizi/loshi-novini-za-rodnoto-chernomorie/41194 Crimes.bg
Лоши новини за родното Черноморие

Новините не са никак добри

 

След тази новина сезонът у нас е заплашен от провал.

 

Един от големите международни туроператори – „ТЕЗ тур“ спира да предлага българското Черноморие в Русия за този летен сезон.

 

Това обяви за TravelNews Бейзат Туналъ, който е генерален представител на компанията у нас.

 

От изказването му стана ясно, че всички чартърни полети от Русия на туроператора до Варна и Бургас ще бъдат пренасочени за сезон 2022 г.

 

Експертът поясни, че всяка направена заявка от клиент ще бъде преглеждана индивидуално. Хотелите които потвърждават резервацията за 2022 г., ще я прехвърлят за следващия сезон.

 

Представителят на компанията заяви, че за непотвърдените заявки ще бъде предлагана алтернативна друга дестинация. Той поясни, че причината за отмяната на програмите за България е, че все още има забрана на руските туристи да идват у нас с цел туризъм. От друга страна не можем да реагираме да напълним полетите евентуално само за юли и август.

 

Туналъ обясни, че това означава, че сезонът става изключително къс. Той е убеден, че руските туристи ще се насочат към Гърция, Кипър, Египет и на по-късен етап към Турция, тъй като в момента имат забрана да ходят и там.

 

Тези дестинации ще наблегнат да вземат всеки руски турист. Особено Гърция, която е насочила целия си маркетинг и реклама към Русия.

 

 

 

Според него държавата се забави с пускането на програмата за подпомагането на чартърите с 35 евро на запълнена седалка за летния сезон. Тя е необходима в момента, за да стимулира полетите до България през юли, август и септември и да даде конкурентоспособност спрямо останалите пазари, пише segabg.com.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.