Лоша финансова новина за шофьорите

https://crimes.bg/analizi/losha-finansova-novina-za-shofyorite/43591 Crimes.bg
Лоша финансова новина за шофьорите

Това никак няма да се хареса на фошьорите

 

Експерти направиха шокираща прогноза за цените на горивата у нас.

 

Според тях предстои поскъпване на бензин А-95. Очакванията са цената му да стигне до два лева за литър. 

 

С около 17-18 стотинки на литър на едро и с 10-12 стотинки на дребно са се повишили цените на бензина.

 

Аналогично се движат и средните цени на дизела и при тях се очаква същото поскъпване. Голяма част от шофьорите предпочитат да използват други по-евтини горива.

 

Светослав Бенчев от Българската газова и петролна организация заяви, че е трудно е да се каже дали бензинът ще надмине 2 лева. Според него всичко зависи от това как ще продължи да се движи цената на суровия петрол на международните пазари.

 

Потребители са на мнение, че цената на бензин А-95 трябва да е в диапазона 1.50-1.55 за литър, за да е поносима за джоба им.

 

На фона на поскъпването у нас на световния пазар петролът сорт „Брент” достигна 62 долара за барел при почти двойно по-ниска цена от 35 долара миналия ноември.

 

Производителите от ОПЕК поддържат нисък добив. Това допълнително вдига цените на фона на растящото потребление.

За поскъпването на „черното злато” през последните дни роля играя и проблемите със студеното време в американския щат Тексас.

 

Експертите са категорични, че съществува връзка между пандемията и скока в цените на горивата.

 

В началото на ноември, в очакване на втората вълна на коронавируса, суровият петрол се продаваше за близо 40 долара на барел. В началото на февруари цената му достигна почти 60 долара, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.