Лъснаха още скандални разкрития за стрелеца от новогодишното хоро в Ловеч

https://crimes.bg/analizi/lasnaha-oshte-skandalni-razkritiya-za-streleca-ot-novogodishnoto-horo-v-lovech/40345 Crimes.bg
Лъснаха още скандални разкрития за стрелеца от новогодишното хоро в Ловеч

 

Магистратите отказаха да му наложат по-лека мярка

Стрелецът от Ловеч Христо Йочколовски, който рани жена, докато играе хоро навръх Нова година, е направил опит да осуети разследването, съобщава „Телеграф“.

 

Той разглобил незаконната си пушка, изгорил приклада, а другите части укрил в скали в близко село. Това стана ясно вчера в съда в Ловеч, който го остави в ареста.

 

Мъжът излъгал първо разследващите, че е разглобил оръжието и го е хвърлил в близка кофа за боклук в кв. „Младост“, но истината се оказа съвсем различна. Криминалистите усетили, че Христо ги лъже, и тръгнали по други следи, докато открият оръжието му. Той направил самопризнания, но с условието, че бил пиян и не помнел много от нещата.

 

За всичките му близки и съседи от години било ясно, че той злоупотребява с чашката. От районния съд в Ловеч обявиха, че мъжът действително употребявал високоградусови напитки както при инцидента на Нова година, така и по време на ареста му. Освен това имало информация, че той ставал агресивен, когато се напие. На всичкото отгоре оръжието му било незаконно.

 

Той купил въздушна пушка, която впоследствие била преправена за стрелба с бойни патрони. Именно един от тях – 22-ри калибър, беше открит до ранената, а другият все още е в тялото ѝ, Медиците обявиха, че няма да рискуват да го извадят, тъй като може да се засегне нерв и Теодора да остане инвалид.

 

Възложена е съдебномедицинска експертиза, която да установи каква е степента на телесна повреда, която е нанесена на жената. В хода на гледането на мярката стана ясно още, че Христо и ранената жена са приятели и познават семействата си. Мъжът разбрал какво е направил чак на другия ден, като изтрезнял, но не се обадил да се предаде.

 

Изчакал да види дали ще стигнат до него и едва тогава обяснил, че е той, но лъгал и искал да осуети разследването. Освен това е установено, че в предишни периоди обвиняемият е използвал пушката и в апартамента си, като дори я е предоставял на малолетния си син. Христо е бил осъждан за шофиране в пияно състояние, но е реабилитиран. Той се съдил и с майката на детето си за родителските права преди години. Адвокатът му поиска по-лека мярка, за да може да ходи на работа, но магистратите отказаха

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.