Кюстендил - новият рай на България! Раздават от 200 до 2000 лв. помощи за родителите

https://crimes.bg/analizi/kyustendil-noviyat-ray-na-balgariya-razdavat-ot-200-do-2000-lv-pomoshti-za-roditelite/34176 Crimes.bg
Кюстендил - новият рай на България! Раздават от 200 до 2000 лв. помощи за родителите

Нов правилник зa пoдĸpeпa нa ceмeйcтвата пpи paждaнe нa дeтe предлага кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Paзмepът нa пoмoщтa се предвижда да бъдe oт 200 дo 2000 лева и да зависи от образованието на родителите. Според документа помощта ще бъде различна при родители със средно и с висше образование със степен „бакалавър“, „магистър“ или „доктор“. Предвижда се еднократната помощ за първо дете при родители със средно образование да е 200 лева, при родители с образователно-квалификационна степен "бакалавър" - 350, а  магистрите ще получават по 500 лева. Най-много средства са предвидени при трето дете на завършилите докторантура, като те ще бъдат подпомогнати с 2 000 лева.

При какви условия ще се отпускат тези помощи обясни пред БНР кметът Петър Паунов: "На хора, които са образовани, които със сигурност нямат пропуски в трудовия стаж, регистрирани са, в най-лошия случай. И двамата трябва да са от Кюстендил, единият  - с постоянен и настоящ адрес, а другият поне шест месеца преди това трябва вече да има адрес, така че да няма спекулации".


Проектът за правилник ще бъде внесен за гласуване в Общинския съвет.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.