Криминалистът Иван Савов за убийството на Тинето: Килърът е…

https://crimes.bg/analizi/kriminalistat-ivan-savov-za-ubiystvoto-na-tineto-kilarat-e/41989 Crimes.bg
Криминалистът Иван Савов за убийството на Тинето: Килърът е…

 

Разследващите тепърва ще проверяват за следи, които да водят към убиеца

Продължава разследването на показното убийство на 44-годишния Георги Христов посред бял ден пред стадион "Георги Аспарухов" в София. Той отивал на фитнес на "Герена", когато е покосен от изстрели. Христов има дете на няколко месеца, предава bgonair.bg. 

"Говорим за умишлено деяние, което е било подготвяно. Знае се, че човекът по това време ще бъде тук. Това, което се разбра, е, че изстрелите са 6-7, като само един го е засегнал. Прострял го е в долната част на главата. Това за мен говори, че човекът не е бил добре подготвен. Човекът се е изнесъл оттам в посока булеварда, изстрелите са дошли най-вероятно от там, защото има тревна площ", каза криминалистът Иван Савов.В района има камери, но не е ясно дали са заснели извършителя. А той бяга с автомобил. Имал ли е помагач – също не се знае.Изоставя колата на километър от местопрестъплението и я запалва, но не напълно. Разследващите тепърва ще проверяват за следи, които да водят към убиеца. Ясно е едно – действал е хладнокръвно."По-скоро деянието е извършено с нотка злоба, лично отношение. Това, че лицето е било покрито след това с някаква чанта, говори, че може би самият извършител се е отвратил до голяма степен от това, което е направил и просто го е хвърлил. По-вероятната версия за мен е, че това е някакъв негов партньор, с който не са могли да поделят нещо или е имало някаква дразга, кавга", допълни Савов.Главният прокурор заяви, че няма подробности за случая."Дори да знаех тези подробности, а аз не ги знам, защото нямам право да ги знам без разрешение на наблюдаващ прокурор – нали съзнавате, че е несериозно в начален етап да се коментират такива обстоятелства?", коментира Иван Гешев.Жената до убития Христов се обърна към него в социалните мрежи с "Любими мой", наричайки го "мъж на честта, истински приятел и любим".На "Герена" той е познат за голяма част от трениращите.  А минувачи се разминават като по чудо с бруталната гледка пред залата, пише blitz.bg. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.