Кошмар във влака Варна-Пловдив

https://crimes.bg/analizi/koshmar-vav-vlaka-varna-plovdiv/38231 Crimes.bg
Кошмар във влака Варна-Пловдив

За щастие няма пострадали пътници

Пореден кошмар в един от влаковете на БДЖ.

 

Около 02:20 ч. тази нощ, бърз влак № 8636 от Варна за Пловдив, преминал през участъка между гарите Безмер и Кермен.

 

 Машинистите усетили миризма на обгорял кабел и предприели незабавно спиране на композицията. След като локализирали източника под коша на локомотива, използвали наличните пожарогасители във влака и активирали противопожарната инсталация в локомотива.

 

Локомотивният персонал превантивно сигнализирал и Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението”. Те се отзовали на място за оглед и допълнително обезопасяване на машината. При възникналата ситуация в нито един момент не е съществувала предпоставка за застрашаване безопасността на пътниците и персонала във влака.

 

Няма нанесени сериозни щети по локомотива. В пътническата композиция са пътували 80 човека, които са продължили пътуването след осигуряване на друг локомотив от гара Карнобат. БДЖ поднася извинение на своите клиенти за причиненото им неудобство.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.