Кметът на Калояново проговори след ареста: Беше капан! (Вижте неговата версия)

https://crimes.bg/analizi/kmetat-na-kaloyanovo-progovori-sled-aresta-beshe-kapan-vizhte-negovata-versiya/39931 Crimes.bg
Кметът на Калояново проговори след ареста: Беше капан! (Вижте неговата версия)

Извинявам се на семейството си и на жителите на община Калояново за случая, в който бях уличен, че шофирам след като съм употребил забранени субстанции. Разбирам много добре как това се е отразило на самочувствието им и доверието, което имат в мен като съпруг  и баща и като кмет на общината. Това заяви кметът на Калояново Георгиев, след като в четвъртък, 12 ноември, 39-годишния Георги Георгиев бе осъден след споразумение с Районна прокуратура – Пловдив, затова че е управлявал служебния автомобил „Фиат“ след употреба на наркотично вещество – кокаин.

На Георгиев бе наложено наказание осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, 400 лева глоба и лишаване от правото да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца.

Георгиев приема този факт, той запазва поста си кмет на община Калояново, който спечели на изборите през октомври 2019 година и продължава да управлява общината втори мандат. За него обаче случая от миналата седмица, когато полицай от участък – Калояново го спря на входа на селото, продължава да бъде мъчителен. Според него това е постановка, капан, „сготвили са го“.

За първи път Георгиев разказа какво точно се е случило.

Във вторник, 10 ноември, около обяд  14.00 часа началникът на Полицейския участък в Калояново му се обадил по телефона да дойде при него по някакъв случай. Георгиев бил в Пловдив и веднага потеглил към Калояново. Около 14.00 часа на влизане в селото го спрял полицай от участъка. Извинил му се и казал, че трябва да го провери. Проверката бил с драг чек - 3000,  по ирония на съдбата същите устройства, които кметът периодично купувал и общината дарявала на полицията. Според Георгиев устройството показало, че е употребил кокаин, но преди това тестът показал колебание и върху другите обозначени вещества. Усъмних се веднага в резултата, тъй като аз не употребявам такива субстанции. 

По-късно в хода на проверката и обвинението беше казано, че докато ме проверявали съм треперил, проявил съм агресия. 

Бях сам в колата, нямам никакъв свидетел, обясни Георгиев. Но има видеокамери на входовете на Калояново. Там може да се види, че си ходя по пътя, че не треперя и не съм агресивен към полицая, който ме проверява.

Аз вземам няколко вида лекарства – за диабет и успокоително, което доскоро се казваше ривотрил, сега е с ново име – клонарекс. Не мога да кажа доколко драг чека реагира на тези лекарства. Мои близки пост фактум ме посъветваха да съм искал да ми направят кръвна проба, която ще покаже по-точен резултат имам ли наркотични вещества в кръвта или не. В онзи момент не съм мислил за това, но кръвните проби се носят в лаборатория в София и процедурата отнема доста време, може би повече от месец. Приех нещата както са се случили.

Но Георгиев обяснява полицейската проверка срещу него като осъществена с много голяма вероятност по сигнал на негови политически опоненти. След време ще стане ясно, уверен е той. Георги Георгиев продължава работата си като кмет на Калояново. Още в първия ден на тази седмица той ще бъде на работното си място.

Георги Георгиев е един от най-известните общински кметове в Пловдивска област. През 2019 година се кандидатира за втори мандат и спечели убедително. Той е верен на синята идеята и на марката СДС, макар през последните месеци тя почти да изчезна. През февруари 2019-та за няколко месеца,  Георгиев бе начело на Областния съвет на СДС. И сега той споделя ценностите на сините.

През май миналата година той бе сред организаторите, които заведоха над 130 човека от община Калояново на посрещането на папа Франциск в София. А на 6 май бе сред стотиците католици, които посрещната Светия отец в катедралата в Раковски. Успял да си купи юбилейна позлатена монета с лика на папата – лимитирана серия. Този ден дъщеря му Иванина получила първото си причастие от папа Франциск. Това бе един от най-красивите в моя живот, спомня си Георгиев, който точно тогава празнувал и имен ден.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.