Кирил Добрев: Едно нещо не мога да простя на Нинова и две на Борисов!

https://crimes.bg/analizi/kiril-dobrev-edno-neshto-ne-moga-da-prostya-na-ninova-i-dve-na-borisov/38985 Crimes.bg
Кирил Добрев: Едно нещо не мога да простя на Нинова и две на Борисов!

Заместник-председателят на БСП е в готовност да влезе в битката за лидерското място на левицата.

„Има едно нещо, което не мога да простя на Нинова. Не мога да простя, че тя раздели партията на можещи и неможещи, на стари и млади, на бедни и богати“, каза Кирил Добрев в ефира на Нова ТВ.

По думите му партията и лидерът от вчера имат различни посоки.

„Вчера дадохме ясен знак. Няма как първо да изнесеш своята икономическа програма във Фейсбук и да кажеш след това, че е приета от Националния съвет. Този стил на управление намери своя логичен край. БСП е силна заради органите, които я управляват. Ние сме колективна партия. Колективното начало вчера беше възстановено“, заяви Кирил добрев.

„Това са единомислещи, които мислят в една посока. 41 човека искат да ползват своето право на демокрация да избират хората, които да ги представлява. Дистанцирането по този въпрос създаде напрежение, което в скоро време ще бъде разрешен“, смята той.

„Дори в дом съвета когато повече от половината души искат да наложат мярка, те ще го направят. Отлагането във времето е проблем за ръководството“, коментира Добрев.

„В БСП винаги е имало хора с различно мнение, затова сме били толкова силни. Проблемът е, че липсва диалогът в партията и всеки взима своята истината под мишница и отива по студията да я разказва. Всичко това е поправимо. Вчера направихме това, като успокоихме партията“, посочва заместник-председателят на левицата.

„БСП винаги е била партия, която се е представлявала от много хора, това е била нашата сила. Водим активен партиен живот без значение дали има избори или не. Свързват ни идеи, идеали и традиции.

Дали ще има нов избор на БСП ще кажат членовете на партия. Над 84 хиляди социалисти ще имат право да упражнят своя вот“, обясни Добрев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.