Кирил Ананиев обяви причината за смъртта на китаеца в Банско

https://crimes.bg/analizi/kiril-ananiev-obyavi-prichinata-za-smartta-na-kitaeca-v-bansko/34396 Crimes.bg
Кирил Ананиев обяви причината за смъртта на китаеца в Банско

Здравният министър Кирил Ананиев коментира случая с починалия в Банско китаец. Той заяви категорично, че китайският гражданин не е бил заразен със смъртоносния коронавирус Ковид-19. Министърът на здравеопазването направи изявлението пред журналисти тази сутри, пише Вести.бг.

Ананиев допълни, че мъжът е прекарал инфаркт в миналото. Преди фаталната развръзка той е бил в спа център, където прекарал много време в сауната.

Министърът добави, че има данни за нов инфаркт, получен от китайския гражданин. Той поясни, че окончателно причината за смъртта му ще се изясни днес по обед.

Ананиев допълни, че за хората със сърдечни проблеми е много опасен престоят в сауната.

Починалият мъж е гражданин на Великобритания, но е с китайски произход.

Той внезапно се е почувства зле, след което е изпаднал в безсъзнание. По-късно е починал. По случая бе назначена спешна проверка. Предстои изясняване на причините, довели до фаталната развръзка, пише Вести.бг.

Междувременно стана ясно, че в Италия е обявена тревога заради рязкото увеличение на броя на заразените с новия корона вирус. Само за седмица техният брой се е увеличил от 6 на 152 души. 

Огнищата бяха открити в петък, след като мъж от Италия почина от новия вирус, пише Вести.бг.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.