Каракачанов: Не ми е работа да коментирам Марешки и Симеонов

https://crimes.bg/analizi/karakachanov-ne-mi-e-rabota-da-komentiram-mareshki-i-simeonov/40576 Crimes.bg
Каракачанов: Не ми е работа да коментирам Марешки и Симеонов

Патриотите се разделиха без драми и скандали, взаимно си благодарихме за съвместната работа. Това каза в „Лице в лице“ по bTV вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той отчете, че преобладаващо е било мнението в ръководството на ВМРО за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори. Каракачанов припомни, че всичко е започнало от Европейските избори през 2019 година и е преминало през местните в края на същата година, когато отново са се явили сами. Каракачанов отчете, че с поведението на Сидеров се е стигнало до там, че партията му беше изключена от коалицията.

„Решението започна да се очертава още от европейските избори. От тук нататък продължи едно самостоятелно изграждане. Буквално в същия ден, в който Изпълнителният комитет взе решение, го съобщих на Симеонов. Най-вероятно той беше разочарован от него. Често сме говорили за разминавания по структурите ни в страната, но не това е причината. Това беше волята на 85% от структурите“, коментира лидерът на ВМРО.

По думите му не е негова работа да коментира това, че Марешки и Симеонов ще се явяват заедно на изборите.

В коментар за българската армия от позицията си на военен министър, Красимир Каракачанов отчете, че тя е много по-силна сега, отколкото преди 4 години. „Днес за едно място за кадрови военнослужещи кандидатстват 4 човека. Това показва, че политиката ни за ремонт и модернизация вдига самочувствието и престижа на армията“, заяви той.

По въпроса за отношенията с Република Северна Македония вицепремиерът повтори, че България не трябва да прави компромиси. По думите му това са излишни Титови проблеми, създадени от Коминтерна и от Югославия.

„Това, което Скопие прави против себе си, никой друг не може да го направи. Ако аз си мисля, че съм мексиканец, това прави ли ме мексиканец“, попита той, като уточни, че няма такава правна конструкция като „Аз си мисля“.

„Скопие дава поуки на държавите членки. Не е ли нормално държавата, която кандидатства за членство ва ЕС да се съобразява? Никой да не си представя, че компромисът ще дойте от това, че България ще си плюе на физиономията“, заяви Каракачанов.

Източник: Frognews.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.