Kъде ще платим по-малко за почивката това лято?

https://crimes.bg/analizi/kade-shte-platim-po-malko-za-pochivkata-tova-lyato/41193 Crimes.bg
Kъде ще платим по-малко за почивката това лято?

Експерти дават отговор на въпроса

Експерти дават отговор на въпроса къде ще ни излезе най-евтино почивката това лято. Според отчетените данни цената и приходите, генерирани от стая на Южното Черноморие, са по-ниски от тези на Северното Черноморие.

Данните отчитат и спад в приходите от нощувки, който е в размер на 58% спад. Със 71% по-малко спрямо 2019 година са чуждестранните туристи, почивали у нас.

В края на 2020 хотелиерският бизнес отбеляза 58% спад на приходите от нощувки и над 50% отлив на туристи на годишна база. Максимална заетост беше постигната през летния сезон, макар и на половина от предходната година, а средният процент за второто полугодие на 2020 е малко над 25%.

Броят на леглата в хотелите е намалял с 18% по време на ковид кризата, което основно се дължи на факта, че голяма част от тях останаха затворени по време на пандемията или изцяло прекратиха дейността си поради невъзможност да покриват разходите си.

В създалата се част голяма част от сънародниците, които обичайно почиват в чужбина, бяха принудени да изберат български курорти и хотели, но същевременно доведе до сериозен спад на чуждестранните туристи у нас. С цели шест пъти са намалели нощувките, реализирани от български граждани, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.