Извънредни новини за Кристиан Николов

https://crimes.bg/analizi/izvanredni-novini-za-kristian-nikolov/41202 Crimes.bg
Извънредни новини за Кристиан Николов

Извънредни новини за Кристиан Николов

Подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста. Това съобщиха от САС.

Тричленнният състав с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова се произнесе по жалбата на Кристиан Николов, подсъдим за причиняването на смъртта на Милен Цветков при шофиране след употреба на наркотични вещества, срещу определение на Софийския градски съд, с което му е отказано изменение на мярката „задържане под стража“ в по-лека.

Магистратите от САС възприемат доводите на първоинстанционния Софийски градски съд и потвърждават определението му, приемайки, че няма основание за промяна на мярката на този етап.

Около 18 ч. на 19 април 2020 г. на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“ в София, при управление на „Ауди“ Q7 обвиняемият Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и умишлено е причинил смъртта на водача на спрялото на пътното платно "Субару Форестер" Милен Цветков.

Експертизите сочат, че до инцидента се е стигнало след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, марихуана, кокаин), като обвиняемият е шофирал със скорост от около 99 км в час, която  значително надвишаваща разрешената от 50 км в час за конкретния пътен участък.

При приближаването на кръстовището и при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, дрогираният шофьор не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.

От прокуратурата посочват, че в момента на инцидента на пътното платно и в района на кръстовището са се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.