Извънредни новини от спецакцията в Дупница

https://crimes.bg/analizi/izvanredni-novini-ot-specakciyata-v-dupnica/39366 Crimes.bg
Извънредни новини от спецакцията в Дупница

Акцията е ръководена от Прокуратурата

Както вече стана ясно в Дупница тече мащабна полицейска акция.

 

От рано тази сутрин квартал “Ценеви” е блокиран от полиция. Жандармерия е разположена и на изхода на ж.к. “Бистрица”.

 

В акцията, ръководена от Прокуратурата, участват служители на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Националната полиция и Отряда за борба с тероризма. Спират се всички автомобили за проверка, проверяват се адреси на хора, свързани с Каплата, направен е и обиск на бившата кланица край парк Рила, където Капланов има подвижна бензиностанция, пише pirinsko.com.

 

Главният прокурор Иван Гешев е в село Крайници, където пристигна ескортиран от два автомобила. В село Крайници също са разположени 30 коли на жандармерията, както и бусове с кучета, уточнява Struma.bg.

 

До този момент са задържани четирима души при няколко спецоперации на територията на Дупница, информира Нова телевизия.

 

Припомняме, че Васил Капланов беше арестуван показно в сряда, докато обядва. Все още не му е повдигнато обвинение, той е в следствения арест в Кюстендил. Наложен му е акт за неправилно съхранение на оръжие и боеприпаси. Името на Каплата е свързано и с изчезването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.