Изплува гореща следа за убийството на Тинето

https://crimes.bg/analizi/izpluva-goreshta-sleda-za-ubiystvoto-na-tineto/41999 Crimes.bg
Изплува гореща следа за убийството на Тинето

Разследващите не изключват личен конфликт или отмъщение

Георги Христов -Тинето е бил екзекутиран зрелищно заради изчезнала пратка кокаин. Това е основната версия, която разследват криминалистите, обясниха от МВР,  пише  „Телеграф".

 

По оперативни данни разстреляният в сряда на стадион „Герена" мъж се въртял от повече от година около наркобоса Боби Мекото и му бил връзка при трафика на белия прах от ЮАР към Европа. Именно на Мекото беше открито голямо количество кокаин в квартира в Студентски град през май 2020 г.

 

Тинето беше гръмнат, докато съвсем спокойно отива на фитнес, облечен по анцуг и с телефон в ръка. Килърът го причакал на място, което е почти сляпо за камери, и открил стрелба. 6 куршума попаднали в тялото на Георги.

 

„Не е имало контролен изстрел в главата. Просто при движението на тялото е станало случайно. Никой не се е приближавал до него", обясниха запознати с разследването. От МВР смятат, че покушението срещу Тинето е подготвяно най-малко 3 месеца.

 

Точно преди толкова в полицията постъпил сигнал от напълно обикновен гражданин, който обявил, че фолкваген джета му е открадната от южен квартал на София. Тя е стара, но с тъмни стъкла и лети джанти, не бие на очи и е среден клас. Минути след покушението по Тинето возилото е открито опожарено в квартала.

 

Именно заради черните стъкла не можело да се види колко души е имало вътре. Мястото на стрелбата също било избрано така, че извършителите да не бъдат заснети ясно.

 

Тинето завързал връзки в Испания още докато се укривал там от родното правосъдие за извършено убийство. След като обаче беше хванат и върнат у нас, излежа 10 г. в затвора.

 

Пуснат е предсрочно през 2018 г. Смята се, че точно тогава заради връзките си в Испания и още няколко европейски държави го привлякъл Боби Мекото. По оперативни данни   наркобосът  се занимава с трафик на кока от     ЮАР към Западна Европа.

 

Преди година обаче паднали две пратки с бял прах, за които отговарял Мекото. Криминалисти проверяват и дали убийството в кв. "Свобода" от м.г. не е свързано с кокаина. Най-голямата загуба била след удара в Студентски град, когато полицаи откриха 325 кг кокаин с изключително високо качество в квартира и още 39 кг в багажник на кола. Общата стойност на стоката е над 88 милиона лева.

 

Разследващи нищят и други версии, като не изключват личен конфликт или отмъщение. Според тях обаче те били по-малко вероятни, пише blitz.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.