Изненадваща развръзка по случая с катастрофа с Цвета Караянчева

https://crimes.bg/analizi/iznenadvashta-razvrazka-po-sluchaya-s-katastrofa-s-cveta-karayancheva/39536 Crimes.bg
Изненадваща развръзка по случая с катастрофа с Цвета Караянчева

Тя е декларирала, че няма претенции към извършителя

Изненадваща развръзка претърпя случаят с катастрофата с шефката на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Наказателното производство по казуса с катастрофата, в която пострада председателят на НС Цвета Караянчева, е било прекратено.

 

Точно година след произшествието е ясно, че няма да има нито съдебно дело, нито наказан. До тази развръзка се стига по изричното желание на потърпевшата Караянчева, съобщава "Труд".

 

Тя е декларирала, че няма претенции към извършителя, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна. По реда на чл.343 ал.2 от НК /изменен 2016-та година/ пострадалият може да поиска прекратяване на наказателното производство и Караянчева го е направила.

 

Районният прокурор на Шумен Соня Александрова е прекратила наказателното производство през лятото. Припомняме, че "Мерцедесът", управляван от служител на НСО, в който на задната седалка пътувала Караянчева, претърпя катастрофа на 15 септември м.г., на пътя Шумен-Силистра, след разклона за с.Върбак. На ляв завой 31-годишна шофьорка с "Ауди А4" се поднесла на опесъчен участък, загубила контрол и се ударила в насрещно движещия се мерцедес.

 

Зад волана му бил много опитен водач, който успял да избегне опасен челен удар и колата била ударен вляво – бяха още първоначалните коментари.  Срещу 31-годишната водачка на "Ауди"-то е било повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда по непредпазливост. Нейната вина е била безспорно доказана от комплексна автотехническа експертиза, както и от свидетелски показания, заявиха от прокуратурата.

 

По казуса са били изготвени и съдебномедицински експертизи на двамата пострадали в ПТП-то – на Караянчева и на служител на НСО, който е бил с лека телесна повреда. Катастрофата край Шумен извади от строя Караянчева за 2 месеца – заради счупена раменна става и лечение тя се върна на работа на 12 ноември м.г.

 

Минути след инцидента беше транспортирана в МБАЛ-Шумен, а след часове стигна до болница "Лозенец" с хеликоптер, където я оперираха. ПТП-то стана след връщане на Караянчева от тържества в Силистра.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.