Излекуваният ски учител проговори за преживяното

https://crimes.bg/analizi/izlekuvaniyat-ski-uchitel-progovori-za-prezhivyanoto/38617 Crimes.bg
Излекуваният ски учител проговори за преживяното

Мъжът от Троян, който се излекува от коронавирус, вече си е у дома. Той е дал две отрицателни проби за COVID-19, след което е бил изписан от болницата, съобщава bTV.

38-годишният Веселин Ангелов, който е работил като учител по ски в Банско, разказа как е прекарал заболяването. Младият мъже бе две седмици в инфекциозното отделение в болницата в Ловеч. Той поздрави всички лекари там и заяви, те се държали много добре с него, въпреки че той бе сред първите пациенти с коронавирус у нас.

Веселин сподели, че първата седмица състоянието ми е било изключително тежко.

„Температурата не спадаше. Нямах кашлица, но когато започнах да кашлям леко. Изписаха ми сироп и тя изчезна. При мен заболяването протече без кашлица“, заяви младият мъж. Той допълни, че четири дни преди да потърси лекарска помощ е имал висока температура.

Първоначално той се обърнал към лекарите от болницата в Разлог. Те му изписали антибиотик заради високата температура.

"Снимаха на рентген и установиха, че имам двустранна бронхопневмония. Лекуваха ме с три вида антибиотици. Никога не съм се разболявал тежко. Положението наистина е сериозно, въпреки че много хора го подценяват", споделя Веселин.

След изписването си от болницата той остане под домашна карантина за период от 28 дни, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.