Иво Сиромахов: Ще се подиграваме на Слави!

https://crimes.bg/analizi/ivo-siromahov-shte-se-podigravame-na-slavi/41040 Crimes.bg
Иво Сиромахов: Ще се подиграваме на Слави!

Партиите на корупцията - ГЕРБ, БСП и ДПС - имат мнозинство в 45-ото Народно събрание и докато те са мнозинство, те ще настояват да се запази олигархичният модел, при който икономиката е изцяло зависима от държавата, при който съдебната власт е подчинена на управляващата партия. При този модел няма разделение на властите, те се управляват от едно място. Такова мнение изрази пред БНР Иво Сиромахов, писател, сценарист в "Шоуто на Слави", но не и член на партията "Има такъв народ", тъй като обяснява, че се чувства по-силен в медиите.

,,Смесването на властите и контролирането им от едно място доведе до сериозни поражения върху обществото'', каза още Сиромахов.

По думите му на изборите на 4 април е направена малка крачка към промяна, но има още много път.

В момента в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно. Очевидно, че имат някакви други интереси, заради които те настояват на всяка цена да са във властта. Никога не е било досега партиите да казват, че ще подкрепят всякакво правителство, смята той.

Според него трите партии на протеста "Има такъв народ" "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България" искат промяна и повече неща ги обединяват, отколкото ги разделят.

Важно е те да действат заедно. Големият въпрос не е кой ще направи правителство, а какви промени са нужни в държавата, акцентира Иво Сиромахов и уточни, че спешните неща, които трябва да се случат, са промяна в съдебната система и промяна на избирателния закон. 

Предсрочни избори тази година са много възможни, прогнозира той.

В коментар на споделеното от него мнение във Фейсбук: "Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента" Иво Сиромахов обясни, че няма закачка в този негов статус и изрази надежда от ИТН да не са се отказали от мажоритарния вот. 

Това е важна част от идеологията на тази партия и ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време, обясни още писателят и сценарист.

Според него 7/8 не трябва да се превръща в партийна телевизия, а да е широко отворена към своите зрители:а

,,Нашите зрители не са само симпатизанти на "Има такъв народ", затова трябва да произвеждаме програма, която да е адекватна за всички хора. И не може, а е задължително да има смешки и ирония към Слави Трифонов'', завърши Сиромахов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.