Инвеститорите вече отчитат загуби заради златото

https://crimes.bg/analizi/investitorite-veche-otchitat-zagubi-zaradi-zlatoto/40159 Crimes.bg
Инвеститорите вече отчитат загуби заради златото

Част от инвеститорите отчитат загуби заради златото

Някои от инвеститорите вече губят част от вложенията си в злато. 

Инвестицията в злато става все по-рисково начинание

Цената на златото започна да пада след добрите новини за ваксината против коронавирус.

На 6 август 2020 г. жълтият метал беляза исторически пик, достигайки цена от 2070 долара за тройунция. Тогава прогнозите на анализаторите бяха, че златото ще продължи да поскъпва, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

Но само четири месеца по-късно на 30 ноември, стойността на златото беше 1777 долара за тройунция, с което бе отчетен спад в размер на 14%.

Това означава, че тези, които са инвестирали в злато в началото на август много бързо са загубили част от влошените пари.

През първите дни на декември златото прави плах опит да върне част от стойността си. 

На 8 декември неговата стойност достигна 1871 долара за тройунция, но все още е с 10% под рекордната стойност от август.

Но след повишението, цената на жълтия метал отново тръгна надолу. От данните вчера следобед неговата стойност бе 1836 долара за тройунция (това е с 11% под рекорда от август).

Главната причина за спада в цената на златото са добрите новини за производството и разпространението на ваксини срещу Covid-19. Тези новини дават оптимизъм, че краят на кризата наближава и икономиките ще тръгнат нагоре.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.