Интересна тенденция на имотния пазар

https://crimes.bg/analizi/interesna-tendenciya-na-imotniya-pazar/40420 Crimes.bg
Интересна тенденция на имотния пазар

Интересна тенденция се наблюдава на имотния пазар в момента

Брокери разкриха какво се случва в момента на пазара с имоти.

Пандемията доведе до интересни тенденции на имотния пазар. На особен интерес се радват партерни жилища със собствен двор при новото строителство и апартаменти с големи тераси при старото строителство. Повишен интерес има и към градски и селски къщи, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

Купувачите все по-често търсят имоти със собствено пространство на открито заради пандемията. Тенденция за част от инвеститорите, още преди Covid периода, беше изграждането на проекти с партерни апартаменти с английски двор, вместо традиционните гаражи или малки търговски помещения. В общия случай клиентите купуват имоти с възможно най-обширни тераси.

През последните месеци е отчетен ръст в сключените сделки за къщи. Това споделя брокерът на имоти Юлияна Шехерова-Димитрова.

Хората, които търсят бюджетно решение, се насочват към селски къщи на разстояние до 50-100 км от големите градове, споделя експертът.

Представителите на милениал поколението отдавна са сред ключовите купувачи на жилища в големите градове. Днес вече виждаме и хора от т. нар. Z поколение - хора на около 25-годишна възраст. “Това са много млади хора, IT специалисти, програмисти, софтуерни инженери, анализатори на данни. Обичайно работят за чуждестранни клиенти или в международни компании. Тези професии не са пряко зависи от мерките срещу Covid-19, което ги прави нискорискови и предпочитани клиенти на банките.

Нейната колежка Люба Атанасова допълва, че купувачите традиционно разчитат и на помощ от родителите си. Тя допълва, че все по-често се сключват сделки веднага след огледа. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.