Имотният пазар на морето полудя (Вижте какво се случва)

https://crimes.bg/analizi/imotniyat-pazar-na-moreto-poludya-vizhte-kakvo-se-sluchva/39868 Crimes.bg
Имотният пазар на морето полудя (Вижте какво се случва)

Никой не е очаквал подобна тенденция

Пандемията доведе до неочаквана тенденция на имотния пазар по родното Черноморие.

Нещо, което дори експертите не са очаквали, се случва на пазара на имоти по морето. Българите се оказаха основните купувачи на ваканционни имоти, сочат данните от анализ на строително-инвестиционна компания, специализирана в изграждането и менажирането на ваканционни имоти, пише БЛИЦ, позовавайки се на  "Труд".

 

Отливът на чуждестранни купувачи, породен от глобалната пандемия на Covid-19 и мерките за ограничаване на вируса, е компенсиран от активността на сънародниците ни.

 

Не липсва и интерес от страна на руски и други чужди инвеститори не липсва. Но заради невъзможността им да пътуват и да осъществят огледи, евентуалните покупки се отлагат за период след разхлабване на мерките. Това коментира изпълнителният директор на компанията Теофил Петров.

 

 

Той допълва, че имотният пазар все пак остава консервативен и дистанционните сделки се реализират по изключение.

 

Експертът допълва, че през лятото са запазени нивата на сделките от миналата година.

 

Петров споделя, че бюджетът на българите, които искат да купят свой ваканционен имот в Созопол, е средно 65 хил. евро за апартамент с една спалня. Те са склонни да платят до 110 хил. евро за имот с две спални.

 

Много от купувачите са обмисляли сделката в продължение на години и са решили, че сега е точният момент за инвестиция.

 

Сред родните купувачи има и такива, които тази година за първи път за последното десетилетие са останали да почиват в родината и са решили да се сдобия с ваканционен имот на морето. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.