Има ли българска следа в далаверата с незаконния италиански боклук?

https://crimes.bg/analizi/ima-li-balgarska-sleda-v-dalaverata-s-nezakonniya-italianski-bokluk/34144 Crimes.bg
Има ли българска следа в далаверата с незаконния италиански боклук?

От Министерството на околната среда и водите нямали информация по случая


Италианската полиция арестува 815 тона боклуци, за които твърди, че са били предназначени за България.

 

Незаконният товар бил открит във влак на гара до Милано. В балите с отпадъци имало материали от пластмаса, гума, тъкани, тетрапак и смесени боклуци.

 

Българските власти не потвърждават информацията, че отпадъците са били с крайна дестинация България. От Министерството на околната среда и водите нямали информация по случая.  Нямало и заявление за превоз на подобен вид отпадъци от Италия. 

 

Във връзка със случая министър Нено Димов изпратил писма до отговорните институции да поддържат строг контрол върху вноса на отпадъци. “Генералното консулство в Милано изпрати запитване до прокуратурата на Милано с водещ прокурор Франческо де Томази.

 

Към момента тече обстойно разследване по случая. Тепърва ще се установява източникът и крайният получател на товара”, заяви генералният консул на България в Милано – Таня Димитрова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.