Христо Терзийски с чудесни новини за борбата с наркотиците!

https://crimes.bg/analizi/hristo-terziyski-s-chudesni-novini-za-borbata-s-narkoticite/39856 Crimes.bg
Христо Терзийски с чудесни новини за борбата с наркотиците!

Христо Терзийски разкри, че тази година се прави значително по-честа проверка на шофьорите за алкохол и наркотици!

Вътрешният министър Христо Терзийски разкри официално, че МВР е увелило значително броя на тестовете за наркотични вещества и алкохол. Досега през годината са закупени 28 191 теста, а за миналата година има едва 9010. Тестовите касети са 18 481 с 40 анализатори за тях, а еднократните теста са 9710, пише БЛИЦ.

За следващата година се очаква още по-голям бум. А именно закупуването на 44 000 тестови касети и 155 анализатора за тях, което ще бъде многократно увеличение в сравнение на предишните години.

„Твърденията за целенасочено намелено тестване на водачите на МПС-та за наркотици и техни аналози е неоснователно. В системните на МВР се използват тестови касети, които се поставят в анализатори, както и еднократни тестове- дрегер“, заяви министърът.

Той каза още, че полицаите тестват за наркотици и алкохол всеки шофьор, който има признаци за това, т.е. който изглежда видимо неадекватен на пътното платно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.