Хакерски битак: Пуснаха банковите ни данни за продан

https://crimes.bg/analizi/hakerski-bitak-pusnaha-bankovite-ni-danni-za-prodan/38129 Crimes.bg
Хакерски битак: Пуснаха банковите ни данни за продан

 

Този бизнес процъфтява

Очевидно скандалът с източените и публично разпространени данни на Националната агенция за приходите, не е стреснал родните хакери, имайки предвид факта, че хакерския битак процъфтява.

 

Въпреки разкриването и арестите на извършителите на пробива, колеги на „вълшебника“ Кристиян Бойков продължават да трупат незаконно бази данни. Те дори ги предлагат за продан във Фейсбук и печелят от това.

 

Сайтът „Марица“ публикува читателски сигнал, който може да насочи органите, призовани да се борят с кибер престъпността, към друга група „компютърни магьосници“.

 

Ето какво гласи сигналът:

„Последният месец новинарските сайтове и телевизии не спират да говорят за хакерската атака срещу НАП. Забелязах във Фейсбук как българска хакерска групировка предлага незаконно данни на дебитни карти и други хакерски услуги срещу заплащане. Лидерът на тази група ползва никнейма CyberBlack. Въпросният хакер беше замесен в атаката срещу ДКЕВР и сайта на МВР.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.