Гроздан Караджов става обвиняем по източването на Telenor

https://crimes.bg/analizi/grozdan-karadzhov-stava-obvinyaem-po-iztochvaneto-na-telenor/42031 Crimes.bg
Гроздан Караджов става обвиняем по източването на Telenor

Бившият депутат от Реформаторския блок улеснил главния изпълнителен директор на "Космо България Мобайл" да присвои над 5,5 млн. лева, твърдят от обвинениетоБившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов стана обвиняем за длъжностно присвояване по разследване за източването на Telenor. 

Държавното обвинение е събрало доказателства, че в периода 2011 г. - 2012 г. Гроздан Караджов, като собственик и управител на търговско дружество, е сключил три договора с „Космо България Мобайл” ЕАД на обща стойност над 5,545 млн. лева, но по тях тях не е имало изпъление.

Разследването по случая е  започнало по сигнал на "Теленор" от 27 април миналата година, за който съобщи и норвежкият икономически вестник Dagens næringsliv.

В съобщението на прокуратурата се уточнява, че през май 2013 г. "Теленор" е придобило всички акции на мобилния оператор "Космо България Мобайл" и че след извършен одит е установено, че 21 компании са издали фактури към "Глобул" за предполагаеми фиктивно извършени доставки на стоки и услуги на обща стойност 48 млн. лева.

В прокурорското обвинение се твърди, че Гроздан Караджов е сключил тези договори, като умишлено е улеснил главния изпълнителен директор на "Космо България Мобайл" ЕАД да присвои над 5,545 млн. лева. 

Днес бившият депутат от Реформаторския блок в 43-то Народно събрание е привикан в следствието и е обвинен за длъжностно присвояване.

Гроздан Караджов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.