Григор Здравков от "Легия Антимафия": Брендо е сключил сделка "свобода срещу мълчание"

https://crimes.bg/analizi/grigor-zdravkov-ot-legiya-antimafiya-brendo-e-sklyuchil-sdelka-svoboda-sreshtu-malchanie/37398 Crimes.bg
Григор Здравков от "Легия Антимафия": Брендо е сключил сделка "свобода срещу мълчание"

Твърди че са замесени банкер, политик и крупен бизнесмен.




Източник:




2015-01-22 11:00:00


Анализи


1

Прочетено: 459018

Кратка връзка








Евелин Банев-Брендо е напуснал България преди няколко месеца. По всичко личи, че той не се е съобразил с наложената му мярка за неотклонение "подписка" и забраната да напуска страната и от около три месеца е в неизвестност дори за адвокатите си.

След като беше потърсен за коментар Григор Здравков от "Легия Антимафия" бе категоричен, че с Брендо е сключена сделка - свобода срещу мълчание, като подобна е ситуацията с Братя Галеви. Според Здравков отговорните за сключването на тази сделка трябва да се търсят в минало и дейността на Банев, която е свързана с трима души с еднакви инициали - банкер, политик и крупен бизнесмен с инвестиции в туризма. Имената на тези хора фигурират от 2001 до 2010 година в докладите на Европол и Интерпол. Брендо е сочен като основен дистрибутор и трафикант на кокаин на Балканите, като само през канала контролиран от него са минавали над 20 тона годишно. В съпоставка - Агенция "Митници" е хванала около 75 кг годишно. Един от успешните начини за пренасяне на кокаин е бил в замразена риба. Парите от тази нелегална дейност са се връщали у нас като чужди инвестиции през една банка.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.