Говори Борисов: Ето какви мерки се взимат срещу коронавируса!

https://crimes.bg/analizi/govori-borisov-eto-kakvi-merki-se-vzimat-sreshtu-koronavirusa/34408 Crimes.bg
Говори Борисов: Ето какви мерки се взимат срещу коронавируса!

Бойко Борисов проговори за коронавируса и разкри какво ще прави България, за да не позволи разпространението му тук!

Премиерът Бойко Борисов привика експерти по сигурността, които разкриха какви мерки ще бъдат взети, за да може коронавирусът да остане извън пределите на България.

Със Съвета по сигурността Борисов обсъди данните за разпространението на все по-нахлуващия смъртоносен вирус, взетите мерки в национален и международен аспект, както и по-нататъшните действия, които трябва да се приложат.

Спешните мерки се налагат заради ситуацията в Италия, която не е никак далеч от България. Там вече има пета жертва в последните два дни, над 20 души са в реанимация, а заразените са цели 200.

Бойко Борисов разкри, че на всички пунктове има граничари и екипите в страната са общо 8000. Граничарите са оборудвани и с термометри, сподели още премиерът.

Още утре на летище София ще се организира учение, свързано с безопасността от коронавируса. Всички хора, пристигащи от опасни крайща на света, трябва да останат под карантина за 14 дни.

България ще разполага с 3000 теста за коронавирус, но те ще бъдат ползвани само за хора със симптоми за заболяването.

 

Бойко Борисов и шефът на ВМА призоваха за спазване на дисциплина.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.