Горещи разкрития след мелето в Разлог

https://crimes.bg/analizi/goreshti-razkritiya-sled-meleto-v-razlog/41141 Crimes.bg
Горещи разкрития след мелето в Разлог

Разпитът на свидетели делото по УБДХ срещу участниците в масовото меле в Разлог бе отложен за следващия петък.

Рано тази сутрин над 100 души окупираха улицата пред Районен съд Разлог, където се гледа дело за хулиганство. Близки на нападнатия от ромите млад мъж, за който твърденията са, че е ударил шамар на 10-годишно дете, поискаха справедливост. Те изразиха недоволство от действията на полицията.

Бащата на пострадалия заяви, че състоянието му е сериозно и е настанен за лечение в МБАЛ- Разлог. От думите му стана ясно, че младият мъж е с над 30 хематома и сцепена глава, пише БЛИЦ.

 Повод за мелето стана забележка от клиент на заведението към 10-годишно момче от ромски произход.

Бащата Валентин Симеонов се разгневил много и след като напуснал заведението, малко по-късно той се върнал заедно с брат си Марин и група младежи. Тогава започнал масов бой.

Има разминаване между версиите на двете страни за причината за мелето.

Според едните детето е било ударено по бузата от младежа, отправил забележката, а според другите детето изобщо не е удряно.

Версиите за действията на малчугана, предхождащи събитията, също са две. Според едната той се е опитвал да разбие фризер за сладолед, поставен пред будка за цигари в близост до заведението. 

Друга версия гласи, че детето заедно с приятел е играело канадска борба върху фризера.

Мелето е започнало около 22:30 часа завчера, след като група роми – младежи, деца и възрастни, нахлули в заведението, заобиколили едно от сепаретата и започнали да нанасят удари на едно от момчетата. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.