Горещи новини за авера на арестувания наркобос

https://crimes.bg/analizi/goreshti-novini-za-avera-na-arestuvaniya-narkobos/40842 Crimes.bg
Горещи новини за авера на арестувания наркобос

Горещи новини за авера на арестувания наркобос

Единият от двамата арестувани наркобосове вчера е Стоян Стоянов, който е известен с прякора Вампира, научи БЛИЦ от източници на разследването.

Както вече информационната агенция съобщи, арестуван е Иван Минков, който е син на известния бизнесмен от Карловско и доскорошен изпълнителен директор на „Софарма“ Минко Минков.

Ченгетата разбиха лаборатории за отглеждане на марихуана в град Клисура и пазарджишкото село Звъничево, които са били модерно и скъпо оборудвани

В къщата си в село Звъничево Вампира е създал по-малката лаборатория.

Лабораторията в Клисура била по-печеливша. Тя се помещава в бившия завод „Богдан мебел“, който е собственост на 46-годишния богаташки син Иван Минков.

Заводът е отдаден под наем. Но вероятно в случая това е параван за прикриване на доказателствата, че Иван е ръководил незаконната дейност.

Обявени за издирване са и още двама души от групата.

Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняеми Иван Минков и 39-годишния Стоян Вампира за това, че са отглеждали растения от рода на канабиса. Нарколабораторията в бившия завод в Клисура е била модерно оборудвана. Тя е разполагала с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система.

В помещението са били отглеждани 675 растения канабис, открита е била и суха листна маса - марихуана. 

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Мярката им е с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в съда, с което ще бъде определяна мярка за неотклонение „задържане под стража“, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.