Google и Microsoft панически напускат Китай заради коронавируса

https://crimes.bg/analizi/google-i-microsoft-panicheski-napuskat-kitay-zaradi-koronavirusa/34456 Crimes.bg
Google и Microsoft панически напускат Китай заради коронавируса

Google и Microsoft панически напускат Китай. Двата технологични гиганта пренасочват производството си извън Китай, предимно към държави в Югоизточна Азия. Причината е незатихващата епидемия от коронавирус. Това съобщи финансовата агенция Nikkei Asian Review, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Стандарт".

 

Източници на агенцията разкриват, че Google планира да започне през април месец производството на най-новия си смартфон - Pixel 4A. Това ще се случи в северен Виетнам. Плановете на гиганта са да произвежда в страната и модела Pixel 5, което ще се случи по-късно през настоящата година.

 

Тайланд също се очаква да спечели от създалата се ситуация и да се възползва от новите планове на гиганта, включващи и производството на смарт тонколоните (smart speaker), които са известни като Nest Mini.

 

Microsoft също изрази готовност да започне да произвежда някои от своите преносими и настолни компютри във Виетнам.

 

Още миналата година много технологични гиганти започнаха да мислят в тази насока. Още тогава те направиха планове за пренасочване на производството на свои продукти в други страни заради ескалиращото търговско напрежение между Китай и САЩ и решението за въвеждане на двустранни наказателни тарифи, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.