Главният прокурор проверява дали се спазват законите за околната среда!

https://crimes.bg/analizi/glavniyat-prokuror-proveryava-dali-se-spazvat-zakonite-za-okolnata-sreda/38499 Crimes.bg
Главният прокурор проверява дали се спазват законите за околната среда!

Иван Гешев е човекът, на когото България разчита за раздаването на справедливост в държавата. Дотук главният прокурор категорично показва, че може да бъде и е този човек!

След като Иван Гешев самосезира Върховната административна прокуратура във връзка с информация за попаднал цианид във водите на реките Чепеларска и Юговска, бе възложено на министъра на енергетиката Теменужка Петкова и на министъра на околната среда и водите Емил Димитров извършване на проверка за спазване на закона по опазване на околната среда в минната индустрия.

Обект на проверката следва да бъдат:

1. Всички лица и обекти в страната /мини, рудници, хвостохранилища /шламохранилища/, насипища /табани/, язовирни стени /бентове и т. н./, длъжни да спазват съответните изисквания;

2. Фактическото съблюдаване на въведените правила с цел недопускане на увреждане на компоненти на околната среда;

3. Наличието на изискуемото оборудване в лицата и обектите по т.1 съобразно специалните правни норми и издадените административни актове.

Получените резултати от проверката следва да се синтезират, като се отразят направените констатации, разкритите случаи на неспазване на приложимите правила, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията, последиците от тях и за санкциониране на виновните лица, като се посочат изрично и случаите на изпращане на данни за извършени престъпления на съответните прокуратури, респ. органи на МВР.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.