Гл. комисар Христо Терзийски: За по-малко от година четири пъти неутрализирахме престъпна група, занимаваща се с телефонни измами!

https://crimes.bg/analizi/gl-komisar-hristo-terziyski-za-po-malko-ot-godina-chetiri-pati-neutralizirahme-prestapna-grupa-zanimavashta-se-s-telefonni-izmami/34329 Crimes.bg
Гл. комисар Христо Терзийски: За по-малко от година четири пъти неутрализирахме престъпна група, занимаваща се с телефонни измами!

Телефонните измамници вече трябва да са нащрек, защото са подложени на жестоки преследвания. Христо Терзийски, който е директор на "Национална полиция", разкри за големия успех на органите на реда.

Акция срещу телефонни измамници в Шумен, Русе и разградските села Дряновец и Стражец е била успешно проведена под ръководството на прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано срещу престъпна група, която е създадена с цел извършване на телефонни измами.

Схемата на измамниците е свързана с пътен инцидент. Обажда се уж служител на полицията, който лъже, че роднини на жертвата са катастрофирали и е загинало албанско дете. За да няма разследване, иска пари.

Задържани са шестима души, като е установен лидерът, както и т. нар. "мулета" и "въртачи".

Престъпната група е действала основно на територията на Северна Гърция, а след това са прехвърляли парите към България.

В хода на разследването са претърсени шест адреса и автомобила, ползвани от измамниците. Иззети са над 40 мобилни телефона, над 50 СИМ-карти, 1 кг. златни накити, бележки за разплащания от Гърция към България и др.

Началникът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски посочи, че успехът в борбата с телефонните измамници е доста съществен.

"За по-малко от година е реализирана четвърта неутрализация на престъпна група, занимаваща се с телефонни измами", заяви главният комисар.

Само през 2019 г. са установени 212 извършители на телефонни измами и са разкрити 103 случая от предходни години.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.