Ген. Мутафчийски: 37-годишен мъж е в критично състояние, не боледуват само възрастните

https://crimes.bg/analizi/gen-mutafchiyski-37-godishen-mazh-e-v-kritichno-sastoyanie-ne-boleduvat-samo-vazrastnite/38616 Crimes.bg
Ген. Мутафчийски: 37-годишен мъж е в критично състояние, не боледуват само възрастните

Ген. Мутафчийски с важно предупреждение към всички млади хора. На пресконференцията в Министерски съвет той заяви, че ковид019 протича тежко във всички възрастови групи. Шефът на Оперативния щаб заяви, че за възрастните, които са починали от коронавирус имат достоверно обяснение, но не и за по-младите пациенти. При възрастните обикновено става въпрос за болни с хипертония и с хронични белодробни заболявания.

 

Ген. Мутафчийски разкри, че 37-годишен мъж с коронавирус е в тежко състояние. Той е интубиран в „Света Анна”. С притеснение специалистът добави, че не му е известно младият мъж да има съпътстващи заболявания.

 

Той призова за пореден път да не се изгражда в обществото мнение, че само възрастните боледуват и умират от коронавирус.

 

"И с младите може да се случи това, ако свършат апаратите", заяви ген. Мутафчийски. Той добави, че все още не се разглежда въпросът за преместване на болни пациенти, въпреки че е имало един успешен опит в това отношение. Специалистът добави, че се следват принципите за лечение на инфекциозните болести и пациентите не се местят, а се лекуват на място. 

 

Той добави, цитиран от БЛИЦ, че 17 от заразените с коронавирус са медици и отново предупреди, че заразата се предава изключително лесно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.