Фатална любовница ограби брутално милиардер

https://crimes.bg/analizi/fatalna-lyubovnica-ograbi-brutalno-miliarder/39921 Crimes.bg
Фатална любовница ограби брутално милиардер

Потърпевшият твърди, че е бил ужилен с 1.5 млн.

Известният руски финансист, бивш съсобственик на „RosEvroBank“ Сергей Гришин, бе брутално ограбен от любовница. Това се случило след опит за емиграция в САЩ и получаване на американско гражданство (за което дори призна, че ограбва руската банкова система).

 

Той се появи отново в Русия и почти веднага влезе в криминална хроника. Нещо повече, в типично свой стил го направи доста шумно. Още през лятото на 2020 г. в интервю за руските медии Гришин заяви, че всичките му скандални изявления от 2018 г. са свързани със стреса и проблемите в личния му живот (развод с младата му съпруга), насложени върху проблеми с бизнеса (продажбата на банката) и здравето („Трудно мога да си спомня този период ", призна банкерът).

 

След това Гришин намира нова утеха – 23-годишната Надежда. През юни 2020 г., в разгара на пандемията, Надежда се мести при банкера. На 10 ноември Гришин я докладва в полицията. 54-годишният милиардер твърди, че младата дама, която той "богато" и "красиво" е ухажвал, го е ограбила. Според бившия съсобственик на „RosEvroBank“, той се е запознал с Надежда през пролетта на 2019 г. 

 

Той давал на момичето скъпи подаръци и това лято убедил любимата си да се премести в апартамента му в центъра на Москва. Къщата, където се е установила младата дама, била наистина елитна и добре охранявана. До степен, че се изисквала електронна карта, за да стигнете до етажа си с асансьора.

 

Щом се нанесла, 23-годишната Надежда получи както дублирани ключове от апартамента, така и карта за пътуване с асансьор, и "отлетяла" в елитния живот, затворен за очите на простосмъртните. Но, както се оказало, не за дълго.

 

Още през септември прозвучала първата „камбана“. Тогава, според Гришин, той помолил асистента си да изтегли 1 милион рубли от сметката за текущи разходи. Сумата, Гришин прибрал в едно чекмедже в кабинета си. Но след няколко часа парите вече не били там.

 

Той попитал Надежда дали е взела парите, но тя казала, че дори не знае за съществуването им. "Жалбоподателят призна, че не се е съсредоточил върху случилото се поради силните си чувства към тази дама", казва източник от полицията, цитиран от медиите. Вместо това той изпратил асистента си да изтегли още милион от сметките му. И дори позволил на Надежда да вземе половината от тази сума - „за джобни пари“.

 

Малко след този случай фаталната Надежда излязла на шопинг, но вместо 500 хиляди, според Гришин, взела целия милион. Тогава, изпълнен със съмнения, той преровил вещите й и там открил останалите пари. И отново, заради силни чувства 54-годишният милиардер не се обърнал към органите на реда.

 

Развръзката на историята дошла през октомври, когато бизнесменът влязъл в болницата. Гришин разказва, че по време на целия му престой в болницата Надежда не го е посещавала. Вместо това според финансиста красавицата се забавлявала с приятели в собствения си апартамент. Това било и последната капка: след като го изписали, той си взел обратно ключовете и се обърнал към полицията.  Според Гришин, общата щета на откраднатото е 1, 5 млн. рубли. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.