Евреите благодариха на Иван Гешев

https://crimes.bg/analizi/evreite-blagodariha-na-ivan-geshev/34365 Crimes.bg
Евреите благодариха на Иван Гешев

Евреиската общност в България оценява приноса на Иван Гешев за нея!

Централният израилтянски духовен съвет /ЦИДС/ Религиозната общност на евреите в Република България изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, в което оценява високо предприетите действия срещу антисемитизма и езика на омразата в нашето общество, както и наложената забрана на дейността на „Български национален съюз – Еделвайс“ (БНС – Еделвайс).

„Високо ценим Вашите усилия и ефективността на действията Ви за гарантиране на демокрацията в Република България и за защита правата и свободите на гражданите“, се казва в писмото от Религиозната общност на евреите в Република България до главния прокурор.

 На 10.02.2020 г. Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС) искова молба за прекратяване регистрацията на „Български национален съюз Еделвайс“ (БНС-Еделвайс), по разпоредена от главния прокурор на Република България Иван Гешев проверка по реда на гражданско-съдебния надзор за законосъобразност на дейността на сдружение с нестопанска цел.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.