Ето кои пенсионери ще получат по 120 лева допълнително този месец

https://crimes.bg/analizi/eto-koi-pensioneri-shte-poluchat-po-120-leva-dopalnitelno-tozi-mesec/40879 Crimes.bg
Ето кои пенсионери ще получат по 120 лева допълнително този месец

Част от пенсионерите ще получат по 120 лева допълнително

 

Част от пенсионерите у нас ще получат по 120 лева допълнително.

 

Мярката ще обхване над 390 000 души. Еднократната помощ е предназначена за тези от тези от тях, които получават пенсии от 300, 01 лв. до 369 лв. Всички те ще получат еднократно по 120 лв. за хранителни продукти. За финансовата подкрепа не е необходимо да се подават допълнителни заявления, тъй като информацията вече е налична от Националния осигурителен институт, пише БЛИЦ.

 

От 19 април чрез дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) започва изплащането на помощта. То ще става по същия начин както на правоимащите лица се предоставят пенсиите – по пощата или по банков път.

 

До 26 април се очаква сумите да бъдат по сметките на всички пенсионери или те да имат възможността да си ги вземат в пощенските станции.

 

Пенсионерите, които не се явят в съответната пощенската станция, от която обикновено получават пенсията си, трябва да се обърнат към ДСП по местоживеене за уточняване на актуалния им адрес. Едва след това ще бъдат включени в списъците, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.