Ето какво се случва с убиеца на 24-годишната Златена

https://crimes.bg/analizi/eto-kakvo-se-sluchva-s-ubieca-na-24-godishnata-zlatena/41037 Crimes.bg
Ето какво се случва с убиеца на 24-годишната Златена

Ето какво се случва с убиеца на 24-годишната Златена

 

Стана ясно какво се случва с 37-годишния Димитър Ръжев от пловдивското село Брестник, който уби по изключително жесток начин 24-годината Златена в столичния хотел "Рила". Има вероятност той никога да не излезе от затворническата болница в Ловеч.

 

Това стана ясно от разказа на майката на убитото момиче, пише БЛИЦ, позовавайки се на TrafficNews.bg

 

Драмата се разигра на 17 декември 2018 година, когато младата жена бе открита в хотела с множество травми по главата. Столичните криминалисти задържаха приятеля й Димитър Ръжев, който е криминално проявен - има регистрация за грабеж и притежание на фалшиви пари. Не е лежал обаче в затвора.

 

След ареста стана ясно, мъжът страда от шизофрения, която се е отключила в детството му. Ръжев е от пловдивското село Брестник. Разведен с две деца.

 

Седмица след зверството убиецът призна вината си пред съда, но заяви, че не съжалява за стореното.

 

Прокуратурата е прекратила наказателното производство спрямо Ръжев. Причината – според психолозите той е невменяем и не може да носи наказателна отговорност. В Ловеч е била изготвена експертиза от трима психолози, чието заключение е, че по време на убийството, шизофренията на Ръжев се е отключила.

 

„В момента тече дело за причинени неимуществени вреди. Заведеният иск е за 200 хиляди лева за всеки родител. Ние пари не искаме, нашият живот приключи преди 2 и 5 месеца. Времето си минава, но мъката си остава. Още повече ни боли”, споделя майката на Златена.

 

Тя споделя, че на моменти той  е изразявал съжаление за убийството, но след това отново изпадал в кризи. Казвал е, че той е четвъртият Бог на земята и е убил змия, която се е увила около врата му, за да го удуши.

 

Почернената жена пита защо човек с подобно заболяване изобщо е оставен да живее на свобода.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.