Ето какво предлага КНСБ за пенсиите и заплатите

https://crimes.bg/analizi/eto-kakvo-predlaga-knsb-za-pensiite-i-zaplatite/41363 Crimes.bg
Ето какво предлага КНСБ за пенсиите и заплатите

 

Ет какво предлага КНСБ за пенсиите и заплатите

КНСБ направи важно предложение за заплатите и пенсиите.

Пенсионерите и работещите определено имат повод за радост след тази новина. От КНСБ предлагат за следващите 4 г. ускорен ръст на минималната работна заплата в размер на 17 на сто на средногодишна база и с 12-13 на сто на средната заплата. Това означава, че към 2025 г. няма да има работещи бедни. Тогава средната заплата за страната ще стигне 2400 лв., а минималната - 1200 лв. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От синдиката са изчислили, че поисканата минимална заплата е за двама работещи в едно тричленно домакинство, каквото е вече масовото в България и ще покрива издръжката на живота. Работещите бедни, които сега са към 700-800 хил., ще изчезнат. Това ше доведе до реализация на принципа, че трудът вади от капана на бедността.

От КНСБ са категорични, че е необходима данъчна реформа.

Димитров изтъква, че рано или късно до страната ни ще стигне решението за глобален корпоративен данък, прието от страните от Г-7, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.