Експерт: Лошо ни се пише след края на войната

https://crimes.bg/analizi/ekspert-losho-ni-se-pishe-sled-kraya-na-voynata/42972 Crimes.bg
Експерт: Лошо ни се пише след края на войната

 

Той отбеляза, че политическите преговори вървят твърде бавно

 

Доста мрачна е прогнозата за края на войната, направена от дипломата Любомир Кючуков, който оглавява Института по икономика и международни отношения.

 

Той посочи, че към момента преговорите за мир са на две нива. Първото от тях е между Русия и Украйна, а другото – международните усилия, които се полагат, както и опита на редица държави да говорят с Русия за спиране на военните действия.

 

Кючуков посочва, че от ключово значение би бил директен канал за комуникация между Москва и Киев. За съжаление обаче се създава впечатление за „отсъствието на чувство за спешност“.

В ефира на БНТ, той прогнозира, че военните действия ще продължат дотогава, докато не се постигне съгласие в преговорите.

 

Кючуков е категоричен, че не съществува друг начин за слагане на край на война, освен политическите преговори, които обаче за съжаление не вървят с бързината, с която би трябвало да се случват.

Според него прекратяването на огъня в никакъв случай не е изведено като основна цел на преговорите.

 

Експертът заключи, че без значение как ще завърши войната, след нея се задава изключително тежък период. Това ще е период на непрестанно международно противопоставяне. Липсата на политически диалог пък ще доведе до още по-ерозирали и неефективни международни институции.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.