Докога пенсионерите ще получават добавка от 50 лв?

https://crimes.bg/analizi/dokoga-pensionerite-shte-poluchavat-dobavka-ot-50-lv/43529 Crimes.bg
Докога пенсионерите ще получават добавка от 50 лв?

Вече е ясно докога пенсионерите ще получават добавка в размер на 50 лева

Ясно е докога пенсионерите ще получават по 50 лева добавка. Бойко Борисов направи важно съобщение, отнасящо се за размера на пенсиите. Премиерът заяви категорично, че докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка в размер на 50 лева месечно, а след това предстои индексация на пенсиите.

 

Премиерът заяви това в ловешкото село Лесидрен. Той поясни, че не е възможно едновременно да има индексиране на пенсиите и да се раздават по 50 лева добавки към тях. Борисов поясни, че в такъв случай това прави по 108 милиона лева всеки месец.

 

По време на посещението си в Лесидрен Бойко Борисов попита пенсионерите в селото дали получават добавката от 50 лева, която вече трети месец правителството като финансова подкрепа по време на пандемията.

 

Той поясни пред пенсионерите, че след приключването на пандемията предстои индексиране на пенсиите.

 

Борисов обясни още, че този въпросът е бил обсъден със синдикатите и социалния министър.

 

"Беше преценено, че и изплащането на добавки, и индексацията "идват нанагорно", добави премиерът.

 

Социалният министър Деница Сачева заяви преди време, че правителството обсъжда няколко варианта за преизчисляване на част от пенсиите у нас, припомня Pariteni.bg.

 

Както вече стана ясно от КНСБ се противопоставиха на идеята на коалиционните партньори на ГЕРБ за актуализация на пенсиите за всички. КНСБ се аргументира, че това отблъсква работещите от идеята редовно да внасят осигуровките си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.