Добра новина за паспортите на сградите

https://crimes.bg/analizi/dobra-novina-za-pasportite-na-sgradite/41192 Crimes.bg
Добра новина за паспортите на сградите

Ето какво решение взе служебното правителство

Служебното правителство взе важно решение.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова разкри в интервю по ресорни теми, изготвено от пресцентъра на министерството какво ще се случи с паспортите на сградите.

 

Тя добави, че сградите, в които няма да се правят преустройства, ремонти или някакви други строително-ремонтни дейности, няма да се нуждаят от паспорти. Изготвянето на техните документи ще е за сметка на собствениците на съответните обекти.

 

Служебният министър изрази несъгласието си по въпроса, че за „всички сгради задължително трябва да се изготвят паспорти, тъй като по действащото законодателство паспорт на сграда се изготвя само тогава, когато се предвижда извършване на строително-ремонтни дейности по нея.

 

Сградите и обектите от цялата инфраструктура, за които няма намерение да се извършват строително-монтажни работи, нямат нужда от паспорт.

 

Комитова е категорична, че промените са необходими и в санирането. Тя допълни, че досегашният модел на финансиране, който е струвала 2 млрд. лева, е неприложим към новата програма, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.