Добра новина: Пандемията не успя да удари един от секторите у нас

https://crimes.bg/analizi/dobra-novina-pandemiyata-ne-uspya-da-udari-edin-ot-sektorite-u-nas/28729 Crimes.bg
Добра новина: Пандемията не успя да удари един от секторите у нас

Един от бизнес секторите у нас се оказа пощаден от коронакризата

Коронакризата почти не се усети в един сектор у нас. На фона на сътресенията в туризма и ресторантьорството, строителният бранш може да се каже, че не усети сътресения от пандемията. Това показват данните на Eurostat за България за април месец 2020 година.

Според тях, отбелязаният спад в строителството е едва 0.7% през април спрямо месец март.

На годишна база спадът е в по-голяма стойност. Данните от проучването сочат, че той е в размер на 15%. Но за сметка на това се доближава до средното ниво за ЕС, което възлиза на 24%.

През месец април тази година е отчетен спад в строителството във всички европейски страни, за които се води статистика.

Резултатите показват интересна тенденция за страната ни - тя е една от малкото държави в ЕС, при които отчетеният месечен спад на строителството е под 1%.

Строителната продукция е с по-добри показатели единствено в Швеция. Там тя се е свила с по-малки темпове - едва 0.3% през април спрямо март 2020 година.

На месечна база за втори пореден месец Франция  отчита най-висок спад в строителството - 32.6%.

След нея в класацията се нареждат Испания - 26.3% и Словакия - 10%.

Франция е лидер в класацията на спад в строителството и на годишна база - 60.6%. След нея се нареждат Белгия (39%) и Испания (32.6%).

 Евростат отчита повишение на строителната активност в три страни -  Румъния (12.2%), Германия (0.9%) и Финландия (0.8%), пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.