Добра финансова новина за пенсионерите, безработните и част от държавните служители

https://crimes.bg/analizi/dobra-finansova-novina-za-pensionerite-bezrabotnite-i-chast-ot-darzhavnite-sluzhiteli/39442 Crimes.bg
Добра финансова новина за пенсионерите, безработните и част от държавните служители

Бойко Борисов съобщи няколко важни финансови новини

Днес премиерът Бойко Борисов съобщи няколко важни финансови новини.  За пореден път той зарадва пенсионерите. Премиерът заяви, че от 8 до 21 септември за втори пореден месец те ще получат допълнителните 50 лв. към пенсиите си. Така правителството ще подкрепи на най-уязвимите в условията на пандемията.

По време на днешното заседание на Министерския съвет премиерът заяви, че предстои тази помощ да бъде отпусната и за октомври месец за 2 120 000 пенсионери.

Борисов съобщи и новина, която зарадва служителите на НОИ. Техните заплати се вдигат с 30%, тъй като те са ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса.

Повишението във възнагражденията ще им бъде изплатено до края на настоящата седмица. За целта са отпуснати допълнително над 5 милиона лева.

Минималното обезщетение за безработица също се увеличи с над 30%. Увеличението ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември, заяви още Борисов.

Днес премиерът съобщи и друга важна финансова новина, свързана с 20 милиона евро.

С тази сума страната ни ще участва в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета". В нея участват и още 11 европейски държави. В профила си във "Фейсбук", Борисов написа, че този проект поставя фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.