Дни преди да заколи 2-годишното си дете, бащата-убиец от Севлиево откаран в болница с психически срив

https://crimes.bg/analizi/dni-predi-da-zakoli-2-godishnoto-si-dete-bashtata-ubiec-ot-sevlievo-otkaran-v-bolnica-s-psihicheski-sriv/40493 Crimes.bg
Дни преди да заколи 2-годишното си дете, бащата-убиец от Севлиево откаран в болница с психически срив

Изключително неприятел случай. Като цяло в 12:30 на 4 февруари е подаден сигнал в РУ-Севлиево от комшия на адрес, който е в близост за възникнал битов инцидент. Това заяви Христо Муеров, директор на ОДМВР-Габрово по време на брифинг във връзка с бруталното убийство на 2-годишно дете от баща му в Севлиево.Ето какво още стана ясно по време на брифинга:

 

На място е изпратен автопатрулен екип, който установява в спално помещение дете в безпомощно състояние, което е на приблизително 2-годишна възраст. В съседна стая е установен и бащата.

 

В последствие се вика екип на СМП, който установява смъртта на детето. Бащата в съседната стая, която се води спалня, е с порезни рани в областта на китките и глезените. Бил е в неадекватно състояние и това е наложило транспортирането му до болница в Габрово. След направените манипулации, лицето, с прокурорско постановление, е принудително настанено в психиатрична болница в град Севлиево.


Запазено е местопроизшествието и след извършен оглед се установява, че детето е с порезна рана в областта на шията.


Смъртта е констатирана от екипа.


Иззети са множество веществени доказателства, назначени са нужните експертизи по веществените доказателства. Работата продължава с набиране на информация от всички роднини, свидетели, съседи, също така и от работодателя и колеги на бащата.


Досега не сме получавали сигнали за домашно насилие в това семейство. Мъжът няма разрешение за носене на огнестрелно оръжие. Работата продължава и е възложена на Окръжна следствена служба.

 

Бащата и към този момент е неадекватен и най-вероятно до ден-два ще проговори по случая.

 

Съпругата му също е под стрес. Разговаряно е с нея, но информацията е нищожна. Знаем, че той е имал психически срив на 17-и януари, за което са извикали спешна медицинска помощ и е откаран в болницата в Севлиево, хоспитализиран е до 22-и и е бил на домашно лечение до този момент.


Не е имало данни да е боледувал от психически проблеми.

 

Изчакваме всички химически експертизи от веществените доказателства.

 

Бащата работи като ведомствен охранител под формата на портиер. Непознат е на полицията, няма криминални регистрации. Очакваме кръвните експертизи, които ще покажат дали има лекарствени въздействия върху него.


Досъдебното производство е образувано по член 116 ал. 1 т. 4 от НК – Умишлено убийство на малолетно лице.


Оръжието на престъплението е нож.  По време на престъплението детето и мъжът са били сами в жилището. Нямам информация дали той е бил на медикаментозно лечение след изписването от психиатрията.

 

Мъжът трябва да излезе от психическата си депресия, за да започнем работа. Той е на 41 години.

 

Нека да не бързаме. Дадените сведения са много, нека ги анализираме.

 

Майката и сестричката на убитото дете заварват произшествието и е нормално да реагират с викове. Съсед е подал сигналът след това.


По думите на представители на прокуратурата, ако мъжът не е бил вменяем по време на извършване на престъплението, то обвинението ще падне. 


С майката и другото дете на семейството в момента работят психолози. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.