Димитър Ламбовски укрива дрога в частните гробища в Бояна (Екс депутатът върти грозни далавери с хора на Сако – Скандални разкрития)

https://crimes.bg/analizi/dimitar-lambovski-ukriva-droga-v-chastnite-grobishta-v-boyana-eks-deputatat-varti-grozni-dalaveri-s-hora-na-sako-skandalni-razkritiya/40182 Crimes.bg
Димитър Ламбовски укрива дрога в частните гробища в Бояна (Екс депутатът върти грозни далавери с хора на Сако – Скандални разкрития)

 

Димитър Ламбовски, бившият депутат от НДСВ, е превърнал частните гробища в Бояна в нелегален склад за укриване на дрога. Един от създателите на „Бояна парк София“ върти грозни далавери с наркомафията у нас в името на собственото си забогатяване. Запознати издават, че Ламбовски най-безочливо се възползва от влиянието, което има в гробищния парк, за да оправя собствените си финансови проблеми.

Наши източници от „Бояна парк“ разкриха, че екс народният представител прави „услуги“ на родни наркобосове като им предоставя празни гробове, които да използват не по предназначението им. Местата, предвидени да служат за последен дом на покойници, са превърнати в подземни складове за наркотици. В които наркомафията складира на сигурно стоката си, за да може да я пласира.

Всичко това се случва със знанието и личната благословия на Димитър Ламбовски. Който прибира солидни пачки за злоупотребата си. Източниците ни споделиха, че той си е уредил заем от 200 000 евро (близо 400 хиляди лева) от Стефан Бонев-Сако – сочен за един от най-солидните наркобосове у нас. Това се е случило през изминалата 2019 година.

Срещу крупната сума бившият царски депутат е позволил на хората на Сако да използват определени парцели в „Бояна парк София“, които да им служат за подземни складове за стоката. Далеч от очите и проверките на ченгетата. За ужас на Ламбовски обаче към днешна дата Сако си иска парите обратно. А той не е в състояние да му ги върне, понеже отдавна ги е изхарчил до стотинка. И финансовото му състояние буквално е критично.

За да изкара пари, Ламбовски се е оплел в гнусни схеми, за които използва гробищата. В отделна тема ще ви разкрием подробности за далаверите му с разкопаване на гробове, за да препродава ковчезите.

Интересното в случая е, че поне официално, фирмата на бившия депутат няма никакъв дял в гробищния парк. Макар, че той е сред най-крупните инвеститори при създаването му – факт, който е публично известен.

Ламбовски създава „Бояна парк София“ заедно с Росен Дойнов – сина на бившето соц величие Огнян Дойнов, и бизнесмена Бисер Христов. Дойнов и Христов са съдружници в строителния бизнес и съсобственици на компанията „Тера груп“. Това е фирмата, която стои зад строежа на луксозния жилищен комплекс Магнолиите в квартала. Неговото име нашумя покрай бившия министър-председател Сергей Станишев, след като стана ясно, че той е живял там срещу наем от 600 евро.

Тримата – Ламбовски, Дойнов и Христов, са съдружници и приятели по времето, в което се създава „Бояна парк“. След това обаче отношенията им се влошават, а според запознати, ябълка на раздора е вече споменатия комплекс Магнолиите, за чиято собственост тримата имат сериозни скандали.

След като гробищният парк е пуснат официално, в него като собственик влиза и люксембургската офшорка "ЕСТУРИА С.А.Р.Л". Представителят й Александър Льондев и  до ден днешен е част от борда на директорите на „Бояна парк София“.

А Ламбовски, макар по документи да няма дял там, както вече споменахме, очевидно разполага с достатъчно влияние. За да може да върти безочливите си далавери безнаказано...

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.