Детските за всички отпадат, но депутатите взеха ново решение за родителите

https://crimes.bg/analizi/detskite-za-vsichki-otpadat-no-deputatite-vzeha-novo-reshenie-za-roditelite/39961 Crimes.bg
Детските за всички отпадат, но депутатите взеха ново решение за родителите

Депутатите взеха важно решение за родителите

Поредното важно решение след отпадането на детските надбавки, вече е факт.

От следващата година родителите ще ползват по-високи данъчни облекчения. Това гласи решение на бюджетната комисия по предложение на депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти. Днес новите текстове в закона за бюджета за 2021 г. бяха приети окончателно.

Предвижда се годишният облагаем доход на един от родителите да се намалява с 4500 лв. за едно дете, с 9000 лв. за две деца и с 13 500 лв. за три и повече деца.

Данъкът върху доходите е в размер на 10%. Това на практика означава, че дължимите налози от родителя ще бъдат намалени с 450 лв. за едно дете, с 900 лв. за две и с 1350 лв. за три и повече деца.

В текстовете е посочено, че облекчението ще бъде ползвано еднократноЗа родителите с дете с увреждания облагаемият доход ще се намалява с 9000 лв. При тях налозите ще бъдат с 900 лв. по-малко.

За семействата с деца с официален доход до 510 лв. на месец на всеки от членовете ще се отпускат детски надбавки. На тях се полага и данъчно облекчение, ако родителите работят или са декларирали други облагаеми доходи пред НАП.

През следващата година детски надбавки ще получават само родителите с ниски доходи. За едно дете сумата е 40 лв., за две деца е 90 лв., за три деца - 135 лв., за четири деца - 145 лв. За всяко следващо дете помощта е в размер на 20 лв, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.