Дете се набучи на арматури в училищен двор в Бургас

https://crimes.bg/analizi/dete-se-nabuchi-na-armaturi-v-uchilishten-dvor-v-burgas/40346 Crimes.bg
Дете се набучи на арматури в училищен двор в Бургас

 

Майката подала сигнал до няколко институции

Майка на третокласник алармира за стърчащи арматури и ръждиви тръби в двора на училище „Михаил Лъкатник“ в Бургас.

 

В средата на месец ноември, миналата година детето се наранило сериозно на ръждива арматура по време на игра на футбол. Наложило се раните на момчето да бъдат обработвани от хирург, съобщава Нова тв.

 

След инцидента родителите на пострадалото дете писали писмо до директора, общината и регионалното управление по образование, като от последната институция дали предписание на директора всички опасни предмети да бъдат премахнати.

 

„На 19 ноември синът ми претърпя инцидент в двора на училището по време на игра. Той е пострадал на арматурно желязо, което стърчи от трафопост. След това беше необходима оперативна намеса, детето беше стресирано, обездвижи се”, разказа майката на пострадалото дете. Родителите изпращат сигнали до всички институции.

 

Първа се отзовава директорката на училището, след което реагират и от Общината. Оттам потвърждават, че трафопостът не е собственост на училището, но и директорът не е подал сигнал за стърчащи елементи в двора на учебното заведение. Регионалната инспекция издава предписание на ръководството за премахване на стърчащите арматури.

 

„Запозната съм с инцидента, заставам на страната на родителите. Приемам случилото се като урок за мен и моя екип. След като времето позволи, ще премахнем стърчащите елементи. Преди и по време на празниците се работеше, премахнати бяха опасни клони и дървета, както и няколко арматури”, обясни директорът на училището Снежка Височкова.

Тя не отрече, че дворът на училището има нужда от повече грижа и увери, че се работи по въпроса.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.