Деница Сачева съобщи важна вест

https://crimes.bg/analizi/denica-sacheva-saobshti-vazhna-vest/40162 Crimes.bg
Деница Сачева съобщи важна вест

Деница Сачева съобщи важна вест

Деница Сачева направи важно съобщение за хората, които получават компенсация заради короонакризата.

Тя съобщи важна новина, свързана с изплащането на компенсациите в размер на 24 лева дневно, както и на помощите за родители, които гледат децата си.

Тя заяви, че още в понеделник стартират плащанията по мярката "Запази ме".

Социалният министър Деница Сачева заяви във Варна, че въпросната мярка предвижда работници в неплатен отпуск заради пандемията да получат финансова помощ в размер на 24 дневно. Помощта ще се изплаща от държавата.

От думите на Сачева стана ясно, че засега ще се изплащат средствата на работниците, които са били в неплатен отпуск от 29 октомври до края на ноември.

Тя поясни, че за тези, които са в неплатен отпуск през декември, парите ще бъдат изплатени преди Нова година или в началото на януари, като вторият вариант е по-вероятен.

Сачева заяви, че се прави всичко възможно изплащането на средствата да започне възможно по-бързо.

Тя заяви, че през следващата седмица вероятно ще се извършат и плащанията към родители, които гледат децата си.

Социалният министър изтъкна, че в случая това дори ще бъде леко авансово, защото ще се случи преди да са изтекли напълно дните в неплатен отпуск.

Близо 1 милион души са получили различна форма на подкрепа от началото на пандемията до момента, сочат данните на министерството, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.