Деница Сачева съобщи важна новина за всички пенсионери

https://crimes.bg/analizi/denica-sacheva-saobshti-vazhna-novina-za-vsichki-pensioneri/40438 Crimes.bg
Деница Сачева съобщи важна новина за всички пенсионери

Сачева съобщи поредната важна новина, свързана с пенсиите

Пенсионерите ликуват след тази новина.

Сачева разкри какво ще се случи с добавката към пенсиите след месец март. Сумата, която е в размер на 50 лева и се изплаща към всички пенсии, може да продължи да се изплаща и през април.

 

Това стана ясно от изказване на социалния министър Деница Сачева пред депутатите от комисията по труда и социалната политика.

 

Тя заяви, че анонсът за продължението на добавката е направен от министър-председателя.

 

Сачева добави, че бонусът ще се дава, докато има нужда от него, или докато има епидемиологична обстановка.

 

"Обмисляме той да продължи и през април", заяви социалният министър.

 

Тя напомни, че през април държавата ще отпусне по 120 лв. за храна на 392 хил. пенсионери. Условието е техните пенсии да са между 300,01 и 369 лв., колкото е линията на бедност. Предстои да се обсъди дали този кръг от хора ще получи и допълнителните 50 лв.

 

 

Сачева заяви още, че до 31 януари трябва да бъдат изплатени всички дължими суми за ноември и декември по мярката "Запази ме ". Тя поясни, че до момента са изплатени 10 млн. лв. на 39 хил. работници и служители. По-голяма част от тях са ресторантьори и работещи в питейни заведения.

 

Над 42 000 са всички кандидати. На около 3 хиляди е отказана тази компенсация. Причините за това са различни, заяви Сачева, цитирана от pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.