Д-р Ангел Кунчев с лоши новини

https://crimes.bg/analizi/d-r-angel-kunchev-s-loshi-novini/38596 Crimes.bg
Д-р Ангел Кунчев с лоши новини

Главният държавен здравен инспектор посочи, че броят на тежките случаи расте ежедневно

 

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи лоши новини.

 

 

Той бе категоричен, че е невъзможен масов скрининг на населението за COVID-19.

 

По думите му няма как да се набавят 7 млн. теста, защото нито една страна в Европа не разполага с подобен брой.

„Представете си каква логистика и организация трябва да се направи за това, при положение, че основната ни задача в момента е да осигурим лечение на хората, които се нуждаят от него“, добави д-р Ангел Кунчев, който е и член на Националния оперативен щаб. 

 

Той уточни, че броят на тежките случаи се увеличава ежедневно. Д-р Кунчев коментира, че подобен масов скрининг би бил много полезен, но в момента е ненужно. 

„Това ще бъде една снимка на моментното състояние, което само 2-3 дни по-късно ще бъде коренно различна. Вирусът циркулира, това е въздушно-капкова инфекция. Не трябва да хвърляме такъв огромен ресурс“, посочи още той.  

 

Д-р Кунчев обясни, че предстои да се тестват 1000 души, които са на първа линия със заразата. 

„Това са хора от МВР, които са ангажирани на границата и с издирване на контактни лица. Можем да увеличаваме тази бройка. Важно е ресурсът да не се хвърля в проучвания и научна информация, а в практиката“, допълни той.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.